Месец менталног здравља-Радионица на тему “Родитељство“
Центар за ментално здравље Специјалне болнице за психијатријске болести ''др Славољуб Бакаловић'' Вршац, Месец менталног здравља отпочео je радионицом на тему ''Родитељство''.

-Јун је месец бриге о менталном здрављу тако да смо ми у овим данима, у Центру за ментално здравље осмислили активности како би подржали наше грађане, а самим тим и да их информишемо како да сачувају своје ментално здравље и уопште о неким важним темама које претпостављам да их интересују, тако да могу да дођу и упознају се са свим тим. Наш тим у Центру за ментално здравље одговараће на сва питања суграђана, где сми ми осмислили да данас то буде тема ''Родитељство'', потом 11.06. ће се разговарати о теми ''Партнерски односи'', 18.06. ''Анксиозност'' и 25.06. на тему ''Депресија''. Све радионице у свим набројаним терминима су од 18 часова, овде у просторијама Центра за ментално здравље. Свако ко се буде пријавио за радионице неће бити евидентиран, нити је за ту прилику потребан упут или здравствена књижица, само ето могу да дођу и ми ћемо покушати да им одговоримо на све везано за те теме- рекла је др Катарина Јевдић, начелник у Центру за ментално здравље Специјалне болнице за психијатријске болести ''др Славољуб Бакаловић'' Вршац.


У наредном периоду, током јуна , планиране су још три радионице са три нове теме, а сви заинтересовани суграђани који желе да присуствују овим активностима, могу да се пријаве на број телефона 013/834-205 или у заказаном термину дођу у просторије Центра за ментално здравље, који се налази у Стеријином сокачету.


Из Центра за ментално здравље поручују да је планирано да сваки од ова четири термина буде по једна тема о којој ће се разговарати, али ако постоје још нека питања која нису везана за тему за тај дан, тим Центра за ментално здравље ће и на сва та питања одговорити.

-У оквиру ових дана током јуна месеца осим ових радионица, имаћемо ликовну колонију испред просторија Центра у Стеријином сокачету као и продајну изложбу на углу улица Стеријина и Феликса Милекера. Желимо да Центар за ментално здравље буде место где људи могу да долазе, да питају или једноставно науче неке боље начине решавања проблема, као и да сагледају одређени проблем из неког другог угла,- додала је др Катарина Јевдић.


Извор- Град Вршац