Римокатоличка црква Свети Герхард
  Готово да нема туристе који посети Вршац и који не обиђе Римокатоличку цркву посвећену Светом Герхарду. Црква је подигнута између 1860. и 1863. године, а мало ко зна да је саграђена на темљима џамије.

Изграђена је у неоготском стилу и са својим торњевима, који су високи шездесет три метра, краси центар града и булевар Жарка Зрењанина у којем се налази. Римокатоличка црква Свети Герхард спада међу највеће католичке цркве у нашој земљи.


Иако је њена изградња трајала око три године, од 1860. до 1863. њену унутрашњост су у годинама које су уследиле дорађивали и улепшавали будимпештански мајстори. Витраже који красе овај верски објекат поклонило је неколико богатих вршчанских породица и њихова лепота очараће сваког посетиоца.


Капела Узвишења Светог Крста 


Капела Узвишења Светог Крста  најстарији је католички храм у Банату. Припада Зрењанинској бискупији. Налази се изнад Вршца, на брду Миса. Међу Вршчанима је позната и као црквица на брегу. Осим Вршачке куле, представља најстарију сачувану грађевину у граду Вршац.


Изградња овог верског објекта трајала је од 1720. до 1728. године. Након тога, на иницијативу католичког становништва подигнута је заветна капела у славу Св. Рока, заштитника од куге, јер је Вршац, након дугогодишње владавинеТурака, био захваћен великом епидемијом куге.



До улазних врата воде камене степенице. Око капеле је изграђен крижни пут, а 2007. године уређен је видиковац са којег посетиоци овог верског објекта могу да уживају у прелепом погледу.