Поглед са облака- Параглајдинг у Вршцу је незаборавна анантура

Ако сте одлучили да посетите Вршац и ако спадате у оне туристе који су жељни авантуре, онда знајте да сте на правом месту. Град Вршац смештен је на југоистоку Баната, а осим богате историје и културе има много тога да понуди.


Већ смо писали и упознали вас са бројним манифестацијама које се у Вршцу организују током године, представили смо верске и историјске објекте, као и многе туристичке потенцијале овог банатског градића.



За оне посетиоце, жељне праве авантуре, а с обзиром на то да је сам град смештен у подножју Вршачких планина, Вршац је идеално подручје да се опропате у параглајдингу. Вршцу за ову забаву погодују и климатски услови, јер ветар у овом делу Баната дува 200 дана годишње.

Параглајдинг у Вршцу је незаборавна анантура


Удружење које је заслужно за развој параглајдинга у овом подручју носи назив Еxплоре Сербиа. Ово удружење је основано ради развоја авантуристичког духа и промоције сеоског туризма. Позитивна страна за све који желе да се опробају у параглајдингу је та што за ову авантуру није потребно никакво претходно искуство. Потребна је само воља и жеља за летењем и небо је ваше. Пре лета, од искусних инструктора, добићете потребне савете и кратку обуку, која подразумева упознавање са опремом, овладавање техником контроле куполе параглајдера на земљи, а потпм следи најзанимљивији део- тандем лет.


Висина и дужина лета наравно зависе од временских услова, али трајање је углавном око 20 минута.



Лет се изводи са Вршачког брега, а поглед и целокупно искуство које ћете доживети је заиста несвакидашње.



За Вршац је занимљиво и то што је организатор и такмичења у параглајдингу. “Vršac open” је традиционална манифестација, која окупља љубитеље летења, а организатор је Ваздухопловни савеза Србије. Пилоти-параглајдери, који се сваке године окупе у великом броју, такмиче се у дисциплини прелет параглајдингом. Такмичење је прилика за дружење, размену искустава, али и показивање знања и умећа.


Да ли ћете бити само посматрач или ћете се упустити у ову авантуру, свакако је на вама да одлучите, а од нас имате препоруку да пробате и ово незаборавно искуство.