Обележен Дан ослобођења Града Вршца у Другом светском рату
Поводом 80 година од дана ослобођења Града Вршца у Другом светском рату одржана је свечана академија у Конгресној дворани Центра Миленијум.


  Градоначелница Вршца Драгана Митровић говор је започела  речима ученика Школског центра "Никола Тесла" Стефана Сламарског:  


„Осамдесет година није само број - то је век традиције, радости и сећања. Шетајући улицама Вршца, често се сетим прича које сам слушао о тим данима. Старе фасаде, калдрмисане улице и паркови, носе у себи трагове прошлих времена, али и непоколебљиву снагу града који је преживео најтеже тренутке. Свако дрво, свака зграда, као да прича о борби и победи, о упорности и снази која је донела будуће генерације".



  "Када нас наше млађе генерације овако свесно, подсећају на неприкосновеност слободе човека, као основног постулата на којима почива савремена цивилизација, сви ми заједно имамо обавезу и одговорност према њима, јер су управо мир и међусобна толеранција вредности које им морамо оставити у аманет." истакла је потом градоначелница Митровић.


Она је потом додала да је датум који никада не смемо да заборавимо јер и данас, када смо сви сведоци нових сукоба у свету, који свакодневно односе своје жртве, видимо да нам је мир важнији од свега и да је то наш приоритетни интерес и једини сигуран пут напретка ка још бољој будућности.


"Поносна сам на све наше ученике који су учествовали у овом литерарном конкурсу на тему 80 година слободе у Вршцу и заиста сам дирнута радовима које сам имала прилике да прочитам, а дело су наших основаца и средњошколаца. Хвала вам што толико волите свој Вршац и што сте му упутили овако лепе речи. На крају бих желела да честитам добитницима овогодишње Медаље бораца и Октобарске награде СУБНОР-а Града Вршца. Такође, свим суграђанима упућујем најискреније честитке поводом Дана ослобођења нашег града, а палим херојима за нашу слободу нека је вечна слава и хвала."



Фото- Град Вршац