Вршац гради станице за пуњење електричних двоточкаша
У прес сали Градске куће у Вршцу одржан је састанак између представника компаније “Бикееп” и Града Вршца. Тема састанка била је презентација модерних решења за пуњење електричних бицикала, тротинета, као и станица за стандардне бицикле, уз нагласак на могућност сарадње са локалном управом.



Испред компаније “Бикееп”, састанку је присуствовао Марко Арамбашић, док су Град Вршац представљали чланови Градског већа и релевантни запослени у управи Града. Ово иновативно решење омогућава ефикасно паркирање и пуњење електричних возила, чиме се значајно доприноси развоју еколошког транспорта у градовима.



Имплементација ових решења представља потенцијални корак напред у примени паметних технологија и одрживог развоја на локалном нивоу. Марио Опричић, члан Градског већа за заштиту животне средине, истакао је важност овог пројекта за будући развој Вршца.


„Ово је одлична прилика за унапређење инфраструктуре и подршку одрживих видова транспорта. Инсталација пуњача и станица за електрична возила и бицикле може значајно смањити загађење, подстаћи грађане да користе алтернативне облике превоза и тако допринети очувању животне средине. Верујем да би овај пројекат имао дугорочне позитивне ефекте на наш град“, рекао је Опричић.


Разматрано је неколико опција за постављање ових станица у кључним деловима града, што би Вршац сврстало међу модерне европске градове, а први на територији АП Војводине, који подржавају „зелени“ начин превоза и одрживи урбани развој.      


Извор: еВршац