„Дани Милоша Црњанског“ у Иланџи 25. и 26. октобра
У организацији Центра за културу општине Алибунар и у сарадњи са Месном заједницом Иланџа, 25. и 26. октобра биће одржана манифестација „Дани Милоша Црњанског“ у Иланџи.


Првог дана манифестације биће одржан културно- уметнички програм у оквиру ког ће КУД „Свети Никола“ Иланџа одржати целовечењи концерт фолклора. Гости на концерту су КУД „Др Борислав Јанкулов“ Јаша Томић.


Другог дана манифестације, на сам дан обележавања 131. године од рођења Милоша Црњанског, након полагања цвећа на кућу Милоша Црњанског и кратког програма, који ће се одржати у 11:30 часова, испред куће Милоша Црњанског, у оквиру којег ће се обратити и књижевник Ново Томић и предстаници Задужбине Милоша Црњанског, у Дому културе Иланџа са почетком од 12: 30 часова биће одржана свечана академија.  


У програму свечане академије учествују: Хор основне школе „Милош Црњански“ Иланџа, рецитаторска секција основе школе и балерине из Балетске школе „Димитрије Палић“ Панчево – издвојено одељење Алибунар. У оквиру свечане академије одржаће се и први чин прве позоришне представе о Црњанском „Симфонија Црњански“ у којој учествују филмски и позоришни глумци: Ђорђе Марковић, Милан Вучковић и Стеван Милошевић.



Улаз је слободан.