ФЕСТИВАЛ РАКИЈЕ У ЈАСЕНОВУ

У јединственом амбијенту плаже Гат у белоцркванском селу Јасеново, одржан је други по реду „Фестивал ракије“. Уз велики број учесника, који су своје алкохолне производе излагали на штандовима, на оцењивање је пристигло укупно 257 узорака, међу којима су преовлађивале шљивовице, јабуковаче и ракије од дуње.

Узорке је оцењивао стручни жири Енолошке станице Вршац. Уз велики број учесника, који су своје алкохолне производе излагали на штандовима, на оцењивање је пристигло укупно 257 узорака, међу којима су преовлађивале шљивовице, јабуковаче и ракије од дуње.

Прво место у генералном пласману освојила је ракија од крушке Александра Туцића, друго ракија од кајсије Јохана Милера, а треће шљивовица Зорана Новаковића.

Манифестацију су увеличале и жене из локалног удружења „Јасеновчанке“, које су правиле разне банатске специјалитете и неприкосновену банатску штрудлу с маком.

Сви учесници и гости уживали су у лепом дружењу уз звуке тамбурице, а овогодишњи фестивал ће, кажу организатори, посебно бити упамћен по бику који се окретао на ражњу.

 

Извор: novosti.rs