15. „Штрапаријада“ биће одржана 23. јуна у Руми
И ове године у Руми ће на вашаришту бити одржана традиционална Штрапаријада и то 15-та по реду. Организатор је Коњички клуб Бећар из Руме, а ово такмичење у вучи трупаца помогла је и Општина Рума.


23. јуна од 9 сати на вашаришту ће бити екипе из наше земље,али и Републике Српске, Босне и Херцеговине, Македоније тако да овогодишња штрапаријада има карактер медјународне.

15-та Штрапаријада на румском вашаришту ове године окупиће екипе из наше земље али и окружења тако да је понела епитет медјународне.


Породица Ђокановић је прва организовала штрапаријаду пре 15-година и од тада до данас се много тога променило. Сада има и своје редовне такмичаре, али и публику. Такмичење у вучи трупаца се веч по традицији организује у 4 категорије.

Коњи који учествују на Штрапаријади су хладне крви, а намењени су раду у шумама, односно извлачењу трупаца. То је било некда, а сада немају шта да раде.

Ове године повећан је фонд награда за пет најуспешнијих, а дефиле учесника је планиран за недељу у 9 сати, док ће такмичења почети у 10 часова. Организатро такмичења је Коњички клуб в Бећар из Руме, а манифестацију је финансијски подржала и Општина Рума.