18. МЕЂУНАРОДНИ ГОРАНСКИ ЕКОКАМП У ВРШЦУ
Међународни горански екокамп у Вршцу, 18. по реду, отворен је доделом плакета, повеља и захвалницама заслужним организацијама и суграђанима, који су помогли Покрет Горана, као најстарију еколошку организацију у Европи. Ове године екокамп има 51 учесника.

То су нагарађена деца, која су постигла најбоље резултате на такмичењима из области пошумљавања, из 15 општина и градова из наше земље и представници Прве Српске Гимназије из Темишвара.   Камп је организован уз суфинансирање Града Вршца и Министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства. Траје 7 дана, а предавачи су међу најбољим стручњацима у нашој земљи, из области заштите и унапређењу животне средине, са посебним акцентом на озелењавању и пошумљавању: Илдико Немет, Предраг Јовић, Мирослав Михајиловић, проф. др Ружица Игић, Љубомир Попара и Чедомир Каровић.  

За сваки дан је предвиђена практична и теоретска настава прилагођена деци узраста 7. и 8. разреда основних школа и 1. и 2. разреда средњег образовања. На крају рада екокампа одржаће се квиз Знања, на којем победнике очекују награде у виду седмодневног бесплатног боравка на школи лековитог биља на Копаонику и Међународном Горанском екокампу Вршачки брег 2023. године.

Извор: vrsac.com