450 ђака првака на територији града Вршца

Поводом почетка нове школске године, у основним школама у Вршцу одржан је пријем првака. У 11 основних школа на територији Града Вршца, први пут у школске клупе село је 450 малишана.

Град Вршац је као и претходне године за све ђаке прваке обезбедио висококвалитетне ранчеве, а од ове школске године сви прваци су бесплатно добили и комплет уџбеника. За ове намене, Град Вршац издвојио је из буџета 5 милиона динара.

Градоначелница Вршца Драгана Митровић, посетила је овим поводом основну школу "Младост" и уручила ранчеве и уџбенике првацима ове школе. Старији ђаци су најпре извели приредбу како би своје млађе другаре што топлије дочекали, а потом је све ђаке и родитеље поздравила директорка школе Татјана Јашин Мојсе, пожелевши им добродошлицу и пуно среће у будућем образовању.

Након што су Градоначелница Драгана Митровић и члан Градског већа за образовање Мирослав Лепир поделили првацима ранчеве и уџбенике, учитељице Кристина Михајловић, Милутинка Пејатовић и Гордана Обреновић, повеле су своје нове ученике ка учионицама у којима ће први пут сести у ђачке клупе.

-Велико ми је задовољство што сам данас део овог догађаја у основној школи Младост, чији сам и ја некада била ђак. Ово је велики дан, како за вас родитеље и децу, тако и за учитеље који дана прихватају нову генерацију. Пред свима нама су велики изазови да данас уложимо све напоре да пружимо нашој дивној деци која су будућност овог града, али и наше земље Србије, адекватно образовање и васпитање како би постали добри и успешни ђаци, а волим да кажем да пре свега постану добри људи- истакла је у свом обраћању градоначелница Вршца Драгана Митровић.

Град Вршац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *