Уручена признања „Капија успеха“

У Хотелу "Пупин" у Новом Саду, по 32. пут, уручене су традиционалне награде најбољима у области туризма. У питању је признање "Капија успеха" коју додељује Привредна комора Војводине.

 
 
Ове године награђени су и Хотел „Пупин“ у Новом Саду у категорији градског туризма, „Музеј Тера“ у Кикинди у категорији културно- историјског туризма,  „Вила Вико“ у Ченеју у категорији руралног туризма и манифестација „ Дани пива“ у Зрењанину у категорији манифестационог туризма.
 
 
Добитник специјалног признања које додељује Привредна комора Војводине припало је Данку Денешу за унапређење и афирмацију рецептивног туризма и промоцију АП Војводине као туристичке дестинације.
 
 
Добитницима је признања уручила председница Покрајинске владе Маја Гојковић на свечаности одржаној тим поводом у Хотелу „Пупин“. Гојковић је поручила да ће Покрајинска влада, како би се задржаo узлазни тренд у том привредном сектору, наставити да заједно са компанијама које овде послују гради још бољу туристичку понуду, улагањем у  инфраструктуру и развој постојећих потенцијала.
   
 
-Овогодишњи добитници признања 'Капија успеха' дали су велики допринос врхунским достигнућима домаћег туризма у 2023. години. Наша покрајина је прошле године по први пут у историји остварила преко два милиона посета туриста из иностранства- навела је председница Маја Гојковић и додала да је зато можемо прогласити најуспешнијом годином у историји овдашњег туризма.
 
 
Она је нагласила да је носилац развоја туризма домаћи туриста, који се у последње време, чешће него раније, одлучује да одмор проведе у Србији. -Тренутно, Покрајинска влада активно ради на реализацији пројекта Инфо-центра ЈП 'Национални парк Фрушка гора' на Иришком венцу, у вредности 170 милиона динара. У исто време, на месту некадашње пруге Петроварадин – Беочин ускоро ћемо добити потпуно нову зелену стазу дужине 17 километара, пројекат вредан близу 22 милиона динара- навела  је Гојковић.
 
 
Председница Покрајинске владе истакла је да ћемо уз Фрушку гору, знатно квалитетнију туристичку понуду имати и у осталим деловима наше покрајине и честитала добитницима овог признања уз жељу да у будућности буду још продуктивнији.
 
Присутнима су се обратили и председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић и председница комисије Наташа Павловић. Догађају су присуствовали и председник Скупштине АП Војводине Балинт Јухас и покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић.
 
 
Фото- Влада Војводине