87 прекршаја на територији Србије у прва четири дана контроле електричних тротинета
У прва четири дана контроле електричних тротинета, припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције забележили су 87 прекршаја на територији Србије.


Од тог броја њих  34-оро није носило заштитну бициклистичку кацигу, док 30 није имало идентификациону налепницу на електричном тротинету.


Такође, 18 возача електричних тротинета није носило рефлектујући прслук на путу, двоје је превозило друга лица наведеним возилом, док се двоје возача кретало путем иако је била доступна бициклистичка стаза.


Како се наводи у саопштењу МУП-а, прекршајна пријава поднета је и против возача електричног тротинета који је управљао са 0,66 промила алкохола у организму. Од укупног броја прекршаја, највећи број учињен је на територији Полицијске управе за град Београд (23), затим у Јагодини (10), у Ваљеву (8), у Суботици и Шапцу по шест возача, док је у Новом Саду, Пожаревцу и Смедереву по пет возача електричних тротинета учинило прекршај.


По четири возача учинили су прекршаје на територији Полицијске управе у Кикинди и Новом Пазару, по три возача на територији ПУ Врање и Сремска Митровица, по двоје возача у Крагујевцу и Пироту, а један возач на територији Полицијске управе у Крушевцу.


Фото-Ми Србија