Усвојен други ребаленс буџета Града Вршца у 2024. години

На другој по редуседници Скупштине Града Вршца, између осталог, усвојена је Одлука о другом ребалансу буџета Града Вршца за 2024. годину, а потом и Извештај о раду Јавног комуналног предузећа „Други октобар“ Вршац за 2023. годину.

 

Одборници су већином гласова усвојили и Одлуку о отуђењу из јавне својине Града Вршца последње стамбене јединице у згради за избегла и расељена лица у Ужичкој улици, што представља последњи предуслов да се уђе у процес откупа станова.

 

 

Предлог Одлуке о другом ребалансу буџета Града вршца за 2024. годину, највећим делом односио се на утврђивање новог плана масе средстава за плате, на основу претходно добијене Сагласности Министарства финансија. Годишњи финансијски извештаји Јавног комуналног предузећа „Други октобар“ Вршац за 2023. годину, образложио је Милош Салапура, вд директора јавног предузећа, који је истакао да су извештаји састављени у складу са Законом о рачуноводству и осталом законском и подзаконском регулативом у Републици Србији.

 

 

Састављени су у складу са Законом о рачуноводству и осталом законском и подзаконском регулативом у Републици Србији, а за вредновање, презентацију и обелодањивање позиција у финансијским извештајима Јавно комунално предузеће „Други октобар“ Вршац примењује Међународне рачуноводствене стандарде и Међународне стандарде финансијског извештавања.

 

 

Фото-еВршац.рс