Одржан стручни скуп “Право и медицина између теорије и праксе“
У Специјалној болници за психијатријске болести ''Др Славољуб Бакаловић'' у Вршцу одржан је први стручни скуп  ''Право и медицина између теорије и праксе'', а све поводом 70 година рада болнице и 50 година рада на спровођењу Мера безбедности обавезног психијатријског лечења и чувања.



Директор болнице др Јелена Ђокић рекла је да је стручни скуп под називом ''Право и медицина између теорије и праксе'' организован у складу са свакодневним радом лекара који укључује и судску праксу:



''Судска пракса у смислу мера безбедности, недобровољне хоспитализације и вештачења су широка тема, где се током рада заиста сусрећемо са разним проблемима и дилемама, што и јесте циљ овог скупа где ћемо сви заједно разговарати и о доброј пракси и о проблемима, као и свему ономе што нас може очекивати кроз рад. Скуп је подржао велики број учесника пре свега Министарства здравља, затим различитих судова, тужилаца, правника, наравно и наших драгих колега лекара из различитих Специјалних болница у којима се спроводи ова пракса. Управо у том смислу овај Стручни скуп је организован са циљем да се презентују проблеми са којима се сусрећемо током рада у својим институцијама, као и да заједничким снагама изнађемо моделе у њиховом решавању и разменимо искуства.''



Испред Специјалне болнице за психијатријске болести у Вршцу рад установе су презентовали др Јелена Ђокић, спец.психијатрије, др Стеван Јокић, спец.психијатрије, спец. Дечје психијатрије, др Дејан Димиртијевић, спец.психијатрије, субспец.судске психијатрије, др Драган Станковић, спец.психијатрије, субспец.судске психијатрије, др Оливера Голубовић, спец.психијатрије и др Драган Мамојка, спец.психијатрије.



Психијатријска болница у Вршцу је основана Решењем Извршног већа Народне Републике Србије од 29. децембра 1953.године, од када постаје самостална установа. Психијатријска институција је била организатор многих скупова, семинара, едукација од којих су неки постали и традиционални.



Од 2007. године изменом Статута болнице и Уредбом о плану мреже болничких институција које доноси Влада Републике Србије, Болница добија крајњи назив Специјална болница за психијатријске болести ''Др Славољуб Бакаловић.'' Током свог развоја, Болница је тежила да од азила за душевно оболела лица прерасте у савремену институцију пратећи нове трендове у развоју психијатрије.


Град Вршац