Акција поводом Светског дана срца

Акцијом у оквиру које су грађани Вршца могли да измере шећер из капиларне крви, крвни притисак, као и процену стања ухрањености, Дом здравља Вршац у сарадњи са локалном самоуправом обележио је Светски дан срца. Ова акција реализована је у простору Агрико пијаце како би грађани могли без чекања и потпун бесплатно ураде нешто за очување и унапређење свог здравља.

Светски дан срца се сваке године обележава 29. септембра, а ове године се одвија под слоганом „Срцем упознај срце“.

Покреће га Светска федерација за срце, циљем информисања људи широм света о кардиоваскуларним болестима (КВБ), путем глобалне кампање, кроз коју ова федерација уједињује људе у борби против оптерећења КВБ, инспирише и покреће међународне акције за подстицање здравијег живота за здравље срца.

Светски дан срца 2023. године


Ове године Светски дан срца, 29. септембар 2023. године, обележава се под слоганом: „Срцем упознај срце”. Светски дан срца је прилика да сви размисле како да најбоље допринесу развоју човечанства, очувању природе и свог менталног здравља. Када размишљамо срцем, емотивнији смо и саосећајнији. Због тога помажемо другима, хуманији смо и храбрије доносимо одлуке. Свим срцем укључује употребу речи „свим” и пребацује фокус са акција на кориснике акција, омогућавајући ширу примену кампање. Желимо да поруке Светског дана срца стигну до што већег броја људи у циљу постизања бољег кардиоваскуларног здравља.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *