„Белоцрквански карневал“-бренд општине Бела црква

Један од брендова општине Бела црква је Међународна манифестација „Белоцрквански карневал“, која има традицију дугу преко 150 година. Иначе, туристичка сезона у тој банатској општини отвара се управо поменутом манифестацијом.

Како истичу у Туристичкој организацији, "Белоцрквански карневал" је мултидисциплинарна манифестација и представља спој туризма и привреде у коју су укључени локални, регионални и остали сегменти у циљу промоције Беле Цркве и њених потенцијала, као и читавог региона. У припреми карневала учествује читав град, а улице и фасаде се дотерују посебно за ову прилику.

Карневал траје седам дана и у оквиру њега посетиоци могу уживати у изложбама цвећа у отвореним и затвореним просторима, у цветним двориштима, баштама, терасама, са избором и награђивањем најлепших.

Музичке и остале културне свечаности посвећене су цвећу и карневалима, изложбе, промоције, медијске презентације и остале програме и активности који одговарају фестивалу и месту збивања, културне програме који су везани за мултинационалност овог подручја, односно културно-уметничке програме базиране на језицима, фолклорима и обичајима националних мањина, као и гостовање карневалских и певачких група, те фолклорних удружења.

Завршница карневала резервисана је за поворку са експонатима који се месецима унапред праве специјално за ову прилику, а поред експоната ту су и мажореткиње, као и учесници из свих карневалских градова Србије и иностранства, а по завршетку поворке организује се ватромет...

Сваке године се „Белоцрквански карневал“ одржава последње недеље јуна, а очекује се велики број посетилаца који ће уживати у овој манифестацији.

Фото- ТОО Бела црква

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *