Бесплатни уџбеници за ученике у Омољици

Ученици првог разреда Основне школе "Доситеј Обрадовић" у Омољици, данас су други пут заредом добили бесплатне уџбенике за наступајућу школску годину. Захваљујући Фондацији Алек Кавчић и Модној кући Мона, која је донирала средства за трошкове штампе.

Наставничко веће школе изабрало је доступне уџбенике Фондације и за све остале разреде.

"Наставничко веће се, при избору уџбеника, руководило квалитетом наведених уџбеника и најбољег интереса ученика, због којих школа постоји", каже Владимир Ристић, директор школе.

"Ученици наше школе су остварили најбоље ретултате на завршним испитима, на територији целог града Панчева и то је најбољи показатељ квалитета наставе и бриге наших наставника о деци која су им поверена и квалитету наставе која се спроводи у нашој школи. Очекујем да и друге школе у Србији следе пример којим се значајно растерећује буџет родитеља, а не умањује квалитет наставе " објашњава Ристић

Додели уџбеника присуствовали су Анђелка Сладић испред Модне куће Мона, и Софија Вујчић, уредница, испред Фондације Алек Кавчић.

Представници локалне самоуправе и МЗ Омољица су ученицима обезбедили и поделили прибор неопходан за полазак у школу, као и сваке године до сада.

Компанија Бамби из Пожаревца је ђацима првацима поклонила слатки пакетић.

Ове године први разред у ОШ "Доситеј Обрадовић" Омољица похађа 70 ученика.

013инфо.рс

Фото: В.Р.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *