Центар за ментално здравље и Саветовалиште за младе учествовали на Осмомартовском базару
Центар за ментално здравље и Саветовалиште за младе, посебне организационе јединице у склопу СБПБ “Др Славољуб Бакаловић” Вршац, учествовали су на Осмомартовском базару, који је организовао Град Вршац уз подршку ТО Вршац.


На свом штанду изложили су ручно рађене сапуне, саксије, вазе, дрвене кутије, рамове за слике, држаче за салвете, свећњаке од глине, поклоне у комплету (честитка, обележивач за књиге, мала варјача) и још много лепих и креативних радова који су продавани по симболичним ценама. Штанд СБПБ “Др Славољуб Бакаловић”, обишла је Јелена Ђокић, вршилац дужности директора наведене установе и том приликом истакла да ова два огранка болнице сваке године уочи 8. марта имају продајну изложбу, али да по први пут учествују на Осмомартовском базару.


“Нама, као установи, веома је драго што можемо да се похвалимо изузетно лепом сарадњом са Туристичком организацијом Града Вршца која нам увек, без обзира на манифестацију, пружа подршку тиме што нам даје простор да кроз њихове активности и ми промовишемо радове наших корисника. У Центру за ментално здравље, активно се спроводи окупационо радна терапија, која је неопходна за психолошко социјалну рехабилитацију пацијената. Сврха наведене терапије у психијатрији је да помогне пацијенту да развије ставове и понашање, који ће му омогућити да живи кориснијим и задовољнијим животом. Изложба радова корисника је продајног карактера и сав новац од продаје је за њих. Поред финансијске добити, далеко је важније да се они осећају корисно и да подигну пољуљано самопуздање, када мисле да нису довољно вредни и добри да се изборе са проблемима које живот често намеће“, истакла је Ђокић.


“У оквиру окупационе радне терапије са корисницима Центра за ментално здравље и децом у Саветовалишту за младе, припремили смо пригодне поклончиће у складу са предстојећим празником. Активни смо учесници на свим догађајима и манифестацијама и трудимо се да све испратимо. У раду са корисницима водимо се, пре свега, њиховим интересовањима и могућностима. Имамо посебне групе где радимо само са женама и мешовите групе корисника који у наше просторије долазе свакодневно. Имамо сликарске радионице, радионице са глином, ту је и квилинг техника, такође правимо сапуне већ дуги низ година и могу слободно да кажем да су они, на неки начин, наш заштитни знак и један од препознатљивијих производа. Такође и за предстојеће ускршње празнике планирамо, као и до сада, да имамо штанд и продајну изложбу“, рекла је Светлана Калнак, сарадник у психосоцијалној рехабилитацији Саветовалишта за младе.


Град Вршац