Четири милиона динара за најуспешније средњошколце

Покрајински секрeтaр за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић и директор Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону Александар Ђедовац уручили су данас у Покрајинској влади уговоре у укупној вредности од четири милиона динара за 100 најуспешнијих средњошколаца на подручју АП Војводине који долазе из избегличких или расељених породица.

Висина једнократне новчане подршке за најуспешније ученике ове године износи 40.000 динара.

Секретар Софић нагласио је да ће Покрајинска влада још снажније подржавати програме који се реализују преко Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону.

„Симболична једнократна мера подршке којом овог пута награђујемо најуспешније ученике средњих школа јесте порука да Војводина води рачуна о успешним и вредним младим људима“, поручио је Софић, подсећајући на то да је износ овогодишњих стипендија увећан за 10.000 динара у односу на прошлу годину.

Директор Фонда Александар Ђедовац навео је да је реч о заиста одличним ђацима са високим просеком.

„Верујемо да ће им ова мера дати подстрека да и у наредном периоду буду посвећени и да наставе са остваривањем сјајних резултата“, рекао је Ђедовац.

Кроз програм једнократних стипендија за средњошколце до сада је прошло више од хиљаду ученика, а за ту намену одобрено је укупно 42,4 милиона динара. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *