Додељени уговори за побољшање сточарске производње

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство организовао је  данас доделу уговора по два конкурса - за побољшање сточарске производње у циљу подизања конкурентности кроз прераду млека и меса, као и за набавку квалитетних приплодних грла у АП Војводини.

Са прерађивачима меса и млекарима закључено је седам уговора за шта је расподељено је 11 милиона динара.

Уговоре је уручио помоћник покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Милорад Малић који је истакао да је у последњих седам година додељено  више од 125 милиона динара у ове сврхе чиме је обухваћено близу 100 мини-месара и мини- млекара.

„На овај начин су месари и млекари подигли своју производњу на виши ниво. Циљ овог конкурса је да постану конкурентни на тржишту као и да прилагоде своје производе декларацијама што би било неопходно приликом уласка у Европску унију“, изјавио је Малић и објаснио да је минималан износ 200.000, док је максималан износ додељених средстава два милиона динара.

По конкурсу о додели средстава за набавку квалитених приплодних грла у АП Војводини закључено је 87 уговора, а додељена су средства у висини од 45,4 милиона динара.

„Овај конкурс се први пут примењује. То је још један подстицај да останете на селу, да упослите своју фамилију, као и још људи“, рекао је Малић и објаснио да ће остатак планираних средстава бити преусмерен на фармере и опремање њихових објеката. 

Влада Војводине

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *