Драгана Милошевић: Шекспир фестивал јесте бренд који с поносом носи признање „Најбоље из Војводине“

У Вили Станковић у Чортановцима ће од 29. јуна до  5. јула ове године бити одржан десети − јубиларни Шакспир фестивал где ће љубитељи театра, под ведрим небом, имати прилику да уживају у представама из Јерменије, Турске, Велике Британије, Француске и Њујорка. На дан отварања, 29. јуна у 20.00 часова, биће премијерно изведена Шекспирова драма „Богојављенска ноћ“, коју су припремили глумци Позоришта младих и студенти Академије уметности из Новог Сада.

Тим поводом, данас је у Вили Станковић одржана и конфренција за новинаре на којој су се обратили покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић, директор и оснивач фестивала Никита Миливојевић, помоћник председника Општине Инђија Живан Живановић, Александар Симурдић у име Кабинета министра задуженог за равномерни регионални развој и Соња Марић директорка Бренда и комуникација UNIQА осигурања.

Честитајући деценију истрајности, амбиције и професионализма, секретар Драгана Милошевић је изразила жељу да овај фестивал са истим еланом настави да живи и траје, те додала да ће Покрајинска влада и ресорни секретаријат, на чијем је челу, бити трајни партнери Фестивалу, који је одавно препознат и на културној мапи целог света.

Милошевићева је истакла да је ресорни секретаријат ове године издвојио из буџета за сценско стваралаштво пет милиона динара, што је више него дупло средстава у односу на претходне године одржавања ове манифестације, која на најбољи и најкреативнији начин промовише Шекспирова дела и захваљујући којој су нас  посетили представници 54 позоришта из 22 земље света.

„Зато је публика одавно препознала значај, квалитет и посвећеност овог међународног фестивала“, истакла је Драгана Милошевић и додала да он са разлогом од 2021. године носи признање Покрајинске владе „Најбоље из Војводине“.

Захваљујући на подршци Покрајинској влади и Покрајинском секретаријату за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Никита Миливојевић је рекао да захваљујући публици и театрима широм света, који се радо одазивају на наше позиве –  овај фестивал траје и трајаће.

Никита Миливојевић је рекао да смо претходних година имали прилику да да видимо различите интерпретације Шекспирових дела и додао да се и ове године спремају бројна изненађења за публику. Истичући неке нове моделе за могућност лакшег функционисања фестивала, Милиовјевић је нагласио да се ове године дошло на идеју оснивања „Борда“ фестивала. Реч је о пријатељима фестивала, који би као представници пословне заједнице у трогодишњем мандату, и не више од десет чланова, били партнери у његовом ширењу и лакшем функционисању.

Александар Симудић  је истакао да овај фестивал негује културу међугенерацијског дијалога од општег интереса и указао на могуће правце и иницијативе у програмском развоју фестивала.

У име Општине Инђија поздравне речи и подшрку  одржавању Шекспир фестивала пружили су председникн Општине Живан Живановић  и директорка Бренда UNIQА осигурања Соња  Марић.

Влада Војводине

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *