Други фестивал словачког наивног сликарства у Србији

Данас је почео и до 05. септембра трајаће Други фестивал словачког наивног сликарства у Србији, а поред програма у Ковачици, овог пута ће бити уприличен богат програм и у Београду.

За сутра , у 16 часова, предвиђено је свечано отварење на платоу испред Галерије Бабка и Галерије наивне уметности у Ковачици.

Фестивал ће окупити бројне стручњаке, уметнике али и заљубљенике у наивну уметност и како кажу организатори, биће то сјајна прилика да се шира јавност упозна с том врстом уметности, али и да стручњаци разговарају о наивном сликарству.

Као увод у фестивал, данас од 18 часова, на подијуму испред Галерије Бабка и Галерије наивне уметности у Ковачици биће организована промоција дигитализоване монографије о Зузани Халуповој и Мартину Јонашу.

У понедељак, 4. септембра, у 12 сати, планирано је стручно вођење кроз четири галерије у Ковачици и четири атељеа куће сликара, у 16 часова, након свечаног отварања, на подијуму испред Галерије Бабка и Галерије наивне уметности, између осталог биће отварена изложба „Осликане шамлице”, а од 18 часова, у дворишту породице Њемчек биће уприличен концерт на инструментима урађеним у уметничкој радионици Јана Њемчека.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *