Дружење са првотимцима ОФК „Вршац“
Одељење за радну терапију Специјалне болнице за психијатријске болести '' др Славољуб Бакаловић'' Вршац, организовало је за своје кориснике дружење са првотимцима ОФК "Вршац" и на тај начин је отпочет "Јун месец - месец менталног здравља".


''Захвалила бих се у име Специјалне болнице за психијатријске болести ''др Славољуб Бакаловић'' Вршац на гостопримству и заиста лепом дружењу првотимаца ОФК Вршац, са корисницима болнице. Велико хвала Александру Лазевском на дочеку и осмишљеном тренингу, као и издвојеном времену како би данас, наши корисници имали прилику да играју фудбал са професионалним спортистима. Овакве или сличне активности где су наши корисници укључени, а које укључују свакодневни социјални живот, њима јако много значи и ми ћемо се и даље трудити да им оваква или слична дружења организујемо. Хтела бих и да најавим да ћемо сутра, такође, имати промоцију Одељења за радну терапију и рекреацију у Руском парку. Промоција ће бити таква да ћемо ми презентовати све оно што са корисницима установе радимо, како би нашим суграђанима у што већој мери приближили свакодневне активности у склопу радне терапије и спортско - рекреативних активности", рекла је Ливија Станојев, сарадник у психосоцијалној рехабилитацији у болничким установама специјализованим за психијатрију.

Професионални спортиста, капитен и председник ОФК "Вршац2, Александар Лазевски, данашње госте упутио је у историјат и саму организацију клуба.


''Поздравио бих све у име клуба и пожелео добродошлицу на наш терен. За почетак могу да вам дам податак да је клуб основан 2007. године, такмичио се у Војвођанским лигама. Клуб је, 2017. године, променио име у ОФК "Вршац" и негде након годину дана креће успон клуба, где смо се такмичили скоро четири године у Српској лиги Војводине. Сада креће трећа година како играмо Прву лигу Србије, где смо заузели девето место, што је један историјски успех. Играли смо четвртфинале купа са Црвеном Звездом. ОФК "Вршац" није до сада никада играо завршницу најмасовнијег такмичења, а сада смо успели да догурамо међу осам најбољих клубова у Србији. У клубу влада једна домаћа атмосфера и тимски дух, имамо доста локалних играча, а имамо играче и са стране. Могу да кажем да је овај тим скуп младости и искуства. За неко данашње дружење осмислио сам да играмо најпопуларнију игру за тренинг, такозвану шеву коју сви фудбалери обожавају, да се поделимо у две екипе и на крају да шутнемо који пут на гол. То је у суштини и неки наш тренинг који као првотимци радимо, као професионални спортисти и претпостављам да ће све то вама бити веома занимљиво", рекао је Лазевски.


Извор- Град Вршац