ДВАНАЕСТ НОЋИ ПОЗОРИШТА: ПРЕДСТАВЕ И РАДИОНИЦЕ ШИРОМ СРБИЈЕ У СЛАВУ ПОЗОРИШНОГ СТВАРАЛАШТВА
Манифестација "Ноћи позоришта у Србији" почиње данас и трајаће до 27. новембра у више градова са представама, мјузиклима, радионицама и изложбама, уз симболичне цене улазница или слободан улаз, најавили су данас организатори.

Првог дана манифестације чији је слоган "12 година постојања - 12 дана Ноћи позоришта у Србији" у Дому културе Пријепоље изведена је представа за децу "Да ли ће дамојед да заволи сладолед", а следи у Народном позооришту "Стерија" у Вршцу (18:00) програм "Kо се боји опере још" примадоне Јадранке Јовановић са гостима, каже се у саопштењу. На програму су 16. новембра у новосадском Музеју Војводине луткарска представа "Откуд шлем у бабиној башти?" (18:00) и премијера представе "Сећање на Пају Јовановића" у Kултурном центру Зрењанина (19:00), саопштила је Фондација Ноћ позоришта. Kако је најављено, 17. новембра у Мађарском културном центру "Непкер" у Суботици биће одржана радионица драмске секције Фабула Раса "Оживи магију глуме", у Градској библиотеци Нови Сад гост библиотекар биће глумац Српског народног позоришта Пеђа Маријановић, а у KПЦ Петровац на Млави биће изведена представа за децу "Пипи и Пан у потрази за Црвенкапом".

Другог дана манифестације, коју је подржало Министарство културе и информисања Србије, у Народном позоришту Ниш биће изведена представа "Неки то воле вруће" редитеља Александра Маринковића, а у Дому културе Пријепоље представа за младе "Перон за сутра" Омладинске сцене. Манифестација Ноћ позоришта је и покренута у Србији, под окриљем Европске организације "Еуропеан Тхеатре Нигхт" са циљем промоције културе и позоришног стваралаштва.

Извор: www.euronews.rs