Ефикасан рад Подручне полицијске Управе Панчево током 2023. године
Подручна полицијска Управа у Панчеву на конференцији за новинаре презентовала је резултате рада у 2023. години. Поред начелника Подручне полицијске Управе у Панчеву пуковника полиције Стевана Чигоје присутни су били и линијски начелници: начелник ОКП потпуковник полиције Радош Бурић, начелник ОП потпуковник полиције Дарко Живаљевић, начелник ОСП мајор полиције Александар Алексић, шеф одсека за странце мајор полиције Саша Ерцег, шеф Одсека за управне послове Марија Короди Лападат и портпарол ППУ Панчево капетан полиције Жељко Грујић.


Начелник Чигоја истакао је да је повећан број заплена наркотика, али и сама количина заплењених наркотика, те да у претходној години није било тешких кривичних дела која нису расветљена. Даље, начелник Стеван Чигоја је навео да је за око 5, 2 одсто смањен број прекршаја који се тичу стања безбедности јавног реда и мира, као и да претходне године није било нарушавања јавног реда и мира у већем обиму, нити догађаја који узнемиравају јавност.


Када је реч о сабраћају, рекао је да је кроз појачане активности полиције повећан број забележених прекршаја за око 33 одсто, пре свега што се тиче брзине која је је како каже, један од главних узрока удеса. За 77 одсто је повећан број откривених возача који возе под дејством психоактивних супстанци. У 2023. погинуло је 16 особа мање у односу на 2022. годину.


Према речима начелника ПУ Панчево, оцена стања безбедности и резултата рада полиције за 2023. годину је врло добра.

Извор-еВршац