Гимназија „Урош Предић“ ове године обележава 160 година постојања
Гимназија „Урош Предић“ ове године обележава 160 година постојања. Прослава 160-годишњице обухвата богат и разноврстан програм, и одвијаће се од 4. до 14. децембра.


Популарни гимназијски квиз „Мозгалица“ одржава се 4. децембра од 19.00 у просторијама школе. Екипе, учеснице квиза, сачињене од ученика и професора, одмераваће знање из науке, уметности и популарне културе у забавној атмосфери, испуњеној дружењем и смехом.


Ликовна манифестација, Изложба ученичких радова, отвара се 5. децембра у 17.00 у фоајеу Културног центра. Посетиоци ће имати прилику да се упознају са радовима младих, талентованих уметника-гимназијалаца, насталих у сарадњи са професорима Ликовне културе – Иваном Павловом и Николом Рикановићем.


Манифестација „Ко преживи, причаће“, одржава се 5. децембра од 18.00 у просторијама школе. Млади хемичари, ученици Гимназије, извешће низ узбудљивих експеримената, којима ће, вођени професорком Александром Новићевић, представити другачије – привлачно и ,,блиско“ лице науке.


Концерт хора и професорског бенда одржава се у Културном центру, 6. децембра, у 17.00. Вољен и успешан, хор Гимназије, на челу са професорком Валентином Шимшић одржаће концерт са професорским бендом, који су поново окупили професор Миленко Дабић и професорка Сузана Чикара-Бешлин. Хор и бенд годинама афирмишу квалитетну рок и поп музику, као и старе народне песме у руху нових, модерних аранжмана.


Свечана академија одржава се у Културном центру 7. децембра у 17.00. Програм у којем се укрштају књижевност, позориште, музика, видео-пројекције извешће даровити, некадашњи и садашњи ученици Гимназије. Програм Академије је осмислио Владан Ђурковић, доктор позоришне режије, и – заувек гимназијалац.


Осмог децембра, у дворани „Аполо“ у 19.30 почиње музичко такмичење, популарни гимназијски „Идол“. Гимназијалци – певачи и музичари одмериће снаге, а победника ће изабрати стручни жири. Организатор манифестације је професор Милутин Којић.


У Хотелу „Тамиш“ се, 9. децембра од 20.00, одржава Гимназијски добротворни бал, намењен прикупљању средстава за опремање учионица и кабинета у новој згради, којом се проширује капацитет школе и стварају бољи услови за рад. Бал се организује под слоганом: „Ко год узмогне, добро је дошао да помогне.“ Посетиоци ће уживати у доброј забави, дружењу и специјалитетима Хотела „Тамиш“.


Ревија хитова, други део манифестације Гимназијски „Идол“, одржава се у Дому војске 12. децембра у 19.00. Ради се о целовечерњем концерту ученика Гимназије, учесника такмичења „Идол“, са разноврсним програмом и узбудљивим интерпретацијама изабраних песама.Драмски клуб Гимназије, на челу са професорком Мионом Коматином, извешће представу „Лајање на звезде“ 14. децембра у 19.00 у Дому војске. Комад је настао по истоименом роману Милована Витезовића, а драматизацију је урадила ученица Дрина Опачић. Глумачку екипу чине ученици и професори Гимназије.Извор-013инфо.рс