ГРАДОНАЧЕЛНИЦА ОБИШЛА ДАНЕ ПРЕОБРАЖЕЊА У УЉМИ И НАЈАВИЛА ВЕЛИКЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ У ОВОМ МЕСТУ

Градоначелница Вршца, Драгана Митровић посетила је синоћ манифестацију "Дани Преображења - Уљма 2022." Она је најпре обишла штандове излагача домаћих производа и рукотворина и разговарала са представницима удружења грађана који су ове године узели учешће на традиционалној уљманској манифестацији. Градоначелница се потом сусрела са члановима Савета Месне заједнице Уљма и том приликом најавила наставак капиталних улагања у овом насељеном месту. "Драго ми је што се Уљма и ове године показала као добар домаћин ове традицоналне манифестације Дани Преображења која је окупила велики број удружења жена, инвалида рада, виноградара и других, како са територије Града Вршца тако и околних општина.

Оно што је свакако најважније је да ће Град Вршац у наредном периоду наставити са великим улагањима уа Уљму, која ће додатно унапредити квалитет живота свих мештана. Најпре је за почетак наредне године у плану наставак и завршетак изградње спортске сале на коју Уљмани већ јако дуго чекају, што представља проблем који смо наследили, а локална самоуправа ће издвојити средства за завршетак ове инвестиције на радост како ученика основне школе у Уљми, тако и спортских клубова који овде тренирају.

Такође, у току су припреме за израду пројектне документације за мрежу фекалне канализације са пречистачем отпадних вода за насељена места Уљма, Избиште и Влајковац. Оно што је свакако најизвесније јесте изградња асфалтног пута од насељеног места Уљма до Уљманских винограда, а за шта је тендер већ расписан", изјавила је градоначелница Драгана Митровић приликом јучерашње посете Уљми.

Током манифестације "Дани преображења - Уљма 2022." посетиоци су имали прилике да виде изложбе старих заната, као и фотографија "Уљма некад и сад" затим украшене штандове, кулинарске специјалитете и рукотворине које су припремила удружења грађана. Пионири ФК "Партизан" из Уљме су одиграли ревијалну утакмицу, док је за крај КУД "Бранко Радичевић припремио наступ у Дому културе. У такмичарском делу, награда за најбољу слану питу припала је удружењу жена "Од извора два путића" из Месића, док су најбољу слатку питу припремиле представнице удружења "Лепота различитости" из Гудурице, а у украшавњу свог штанда најкреативније су биле жене из Орешца.

Такође је одржано и такмичење у кувању гулаша у којем су најбољи били представници Ловачког друштва из Уљме.    

Извор: vrsac.com