Градоначелница угостила делегацију румунског града Лугож

Градоначелница Вршца Драгана Митровић угостила је делегацију из румунског града Лугож, коју су предводили градоначелник Богдан Блидарију и саветник градоначелника, Клаудиу Александру Бућиу.


Овај сусрет означава наставак сарадње између два братимљена града. Разговори су се фокусирали на могућности за даље унапређење културне, спортске, економске и образовне сарадње између Вршца и Лугожа, као и могућност реализовања заједничких пројеката.


Посебно је значајно што Вршац и Лугож деле многе заједничке карактеристике. Осим сличног броја становника, оба града се поносе мултиетничком средином и мултикултурализмом, што ствара плодно тло за разнолике иницијативе и пројекте.

Осим тога, историјске везе између Вршца и Лугожа додатно јачају основе за успешну сарадњу. Ови градови деле богату културну и историјску баштину која ће бити основа за заједничке напоре ка будућем развоју.

Овај корак представља још један пример како градови могу заједнички радити на јачању међународних веза и разумевања. Ова званична посета је само почетак дугорочне и просперитетне сарадње два града. Посети су присуствовали и чланови Градског већа др Трајан Качина, Мирослав Лепир и Марко Рашић.

Извор и фото-еВршац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *