Градоначелница Вршца отворила јубиларно издање 30. „Вршачке позоришне јесени“

Градоначелница Вршца Драгана Митровић синоћ је у Народном позоришту „Стерија“ отворила јубиларно издање 30. „Вршачке позоришне јесени“. Ове године, поменута манифестација траје до 11. октобра, под слоганом „О вредностима и трајању“.

-Изузетну захвалност дугујемо свима, који су у прошлости дали свој несебичан допринос и учинили да једини фестивал позоришне класике у нашој земљи опстане до данас, а Народно позориште „Стерија“ постане једна од најважнијих установа за очување и унапређење богате културне традиције Вршчана. Ми ћемо, вођени тиме, учинити све да сваки следећи фестивал буде још атрактивнији за публику, а да наступ у простору, у коме се он одржава буде част за сваког глумца и редитеља чије ће се представе овде изводити- истакла је Митровић и додала:

-Претходни период обележила су велика улагања у инфраструктуру и опрему ове установе, на које се чекало више деценија, тако да овогодишњи фестивал са поносом пратимо из потпуно реновиране сале, а по први пут се одржава под комплетно зановљеном опремом за светло, звук и видео пројекцију. Исто тако период пред нама обележиће нове, капиталне инвестиције у наше Позориште које ће овом здању дати нови сјај и дуговечност. Пожелела бих добродошлицу свим учесницима овогодишњег фестивала, пријатан боравак у нашем граду и успех у својим наступима. Проглашавам 30. јубиларни Фестивал позоришне класике „Вршачка позоришна јесен“ отвореним.

Традиционалну беседу у склопу отварања Фестивала одржао је драмски уметник Горан Шушљик, који је свој говор посветио недавно преминулом позоришном редитељу Јагошу Марковићу. Прве фестивалске вечери емитован је и кратки филм о тридесетогодишњем трајању „Вршачке позоришне јесени“.
Прву фестивалску изведбу тридесетог издања „Вршачке позоришне јесени“ уприличио је ансамбл позоришта домаћина, који у склопу такмичарског дела програма учествује представом Ж.Б.П. Молијера „Дон Жуан“ у режији Андреја Цветановског.

Претходно, у фоајеу позоришта, отворена је изложба под називом „Од портрета до сценског покрета: позоришна фотографија у Војводини до четврте деценије 20. века“ Позоришног музеја Војводине.

еВршац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *