ГРАДОНАЧЕЛНИК ПАНЧЕВА ПРИМИО НОВЕ ОМЛАДИНСКЕ ДЕЛЕГАТЕ СРБИЈЕ У УН

Александар Стевановић, градоначелник Панчева је примио нове Омладинске делегате Србије у Уједињеним нацијама, Тамару Стојковић и Ивана Филипа Ковачевића. Повод састанка је кампања „Дијалог са младима – Омладински делегати у УН“ Удружења за Уједињене нације Србије, која за циљ има обилазак неколико градова у Србији, разговор о питањима и изазовима са којима се сусрећу млади ради што боље припреме за Генералну скупштину УН следеће недеље.

„Драго ми је што ћете баш вас двоје представљати Србију следећег четвртка на Генералној скупштини УН. Од свих кандидата који су се пријавили на конкурс, после ни мало лаког избора да су оба из Панчева је на понос нама и нашем граду. За државу Србију је од изузетног значаја да будемо тамо у тренутку када мали број држава у свету има представнике омладине у УН. Подстицање укључивања младих у државну омладинску политику и преузимање друштвених обавеза је веома важно, јер млади јесу наша будућност и све што радимо радимо због њих. Желим вам успех у вашем раду, да Панчево и нашу државу представите у што бољем светлу и очекујем да ћете нам пренети по повратку закључке са Генералне скупштине како би још више подстакли младе да се укључе у све сфере друштвеног живота“ рекао им је Стевановић.

Након састака омладински делегати Србије у Уједињеним нацијама одржали су презентацију у Малој сали Градске управе града Панчева и пренели свеобухватну слику о животу младих у нашој земљи коју ће представити на Генералној скупштини УН, са акцентом на проблеме младих који су у вези са њиховим активистичким радом и који су изазови са којима се млади у Србији сусрећу.

Марија Јевић, чланица Градског већа града Панчева задужена за културу и омладину нагласила је да према неким истраживањима у односу на број становника у Панчеву живе најобразованији људи у Србији, док према подацима Менсе у Панчеву су најинтелигентнији људи у Србији.

„Двоје младих из Панчева, који представљају Србију на Генералној скупштини Уједињених нација, је само доказ да град Панчево улаже у омладински сектор, да младима помажемо на разне начине се трудимо да их подстакнемо и мотивишемо јер су млади најважнији у сваком друштву, па и у нашем друштву“ објаснила је Марија Јевић и истакла значај рада Канцеларије за младе.

Удружење за Уједињене нације Србије од 2017. године организује пројекат „Омладински делегати Србије у Уједињеним нацијама“, који обухвата избор два омладинска делегата (1 женског и 1 мушког) у Уједињеним нацијама и њихов активан рад током мандата од једне године. Овогодишњи делегати, Тамара Стојковић и Ивана Филипа Ковачевића са поносом истичу да је Србија једна од 30 земаља у свету која има програм Омладинских делегата у Уједињеним нацијама и да ће искористити указану прилику да се њихов глас и потребе младих у Србији чује на једном највишем, светском нивоу у Њујорку.

Извор: pancevo.rs