ГРАДОНАЧЕЛНИК ПАНЧЕВА УГОСТИО БОЖИДАРА МАЉКОВИЋА
Градоначелник града Панчева, Александар Стевановић у Градској кући угостио је председника Олимпијског комитета Србије, Божидара Маљковића, генералног секретара ОKС-а, Ђорђа Вишацког и координатора за промоцију олимпијских вредности ОKС, Мирјану Ивковић.

На састанку се говорило о успешној сарадњи током трајања Европске недеље спорта, као и о будућим пројектима. Председник Маљковић се захвалио на успешно реализованој Европској недељи спорта и том приликом је изјавио:

-Град Панчево је изнедрио многе успешне спортисте и није изненађујуће што нам је сарадња са представницима града лако ишла током припреме и реализације Европске недеље спорта.Агилност градоначелника Стевановића у реализацији овог пројекта ме није изненадила. Kао и увек имали смо добру сарадњу. Надам се да ће Панчево наставити са добром традицијом подршке спорту и спортистима и да ће се наставити низ добрих резултата који потичу из овог града. Посебно ми је драго што смо посетили овај град дан пре стоте годишњице од оснивања веслачког клуба „Тамиш“. Желео бих да и њима честитам и пожелим успешан даљи рад у будућности – рекао је Маљковић.

Градоначелник Александар Стевановић је изнео чињеницу да је у манифестацији „Спортски изазов“ у оквиру Европске недеље спорта учествовало преко 1000 суграђана и да је синергија Спортског савеза Панчева, Олимпијског комитета Србије и града Панчева резултирала успешном активношћу Панчева у Европској недељи спорта. Том приликом је изјавио:

-Узимајући у обзир да наш Град први пут учествује у овом пројекту, задовољан сам спроведеним активностима. Надам се да ће ова манифестација постати традиционална и да ће се број учесника повећавати у годинама које су пред нама. Такође, желим да истакнем да ће Олимпијски комитет Србије увек имати спортског партнера у граду Панчеву. Сарадња са Олимпијским комитетом Србије помогла нам је да унапредимо већ постојећи систем спорта у нашем Граду, а нашим суграђанима пружила могућност да се упознају са капацитетима професионалног и аматерског спорта, као и учешће у разним бесплатним рекреативним активностима – рекао је први човек Панчева.

Извор: vojvodjanski.com