Хемофарм остварио двоцифрен раст у 2023. години
Као резултат непрекидног улагања у све ресурсе, компанија Хемофарм је у 2023. остварила двоцифрени раст са 7.8 милијарди произведених јединица и још једну годину завршава као регионални лидер, речено је на новогодишњем пријему компаније.

„У овој години, у Хемофарм је инвестирано више од 36 милиона евра, а за наредни период је већ предвиђено додатних 100 милиона евра. Планирана инвестиција ће од наше компаније направити мега-фабрику, чак и у светским оквирима. Ово је само још једна потврда нашег опредељења за тржиште Србије и регион западног Балкана,“ изјавио је Роналд Зелигер, генерални директор Хемофарма и изразио велика очекивања у наредном периоду.

Он је додао и да је Хемофарм са својим производима присутан на скоро 40 тржишта света и да се убраја у највеће фармацеутске произвођаче овог региона. Хемофарм, чланица СТАДА Групе, данас се истиче као водећа компанија не само у пословању, већ и у области одрживог развоја у Србији и региону.


Бринући о потребама пацијената, Хемофарм је и ове године проширио сопствени портфолио за третирање и превенцију различитих обољења. Година је била значајна и по бројним јубилејима, тако да је бренд ПРОБИОТИЦ компаније Хемофарм прославио 20 година постојања, као први и најпродаванији пробиотик на српском тржишту.


Хемофарм Бања Лука обележила је 20 година рада фабрике чврстих форми, док је Хемофарм фондација прославила 30 година рада. Хемофарм је ове године вишеструко награђен за бројне друштвено одговорне пројекте, а кампањи Хемофарм фондације „Најважнији позив у животу“ уручено је 11 признања.

У октобру је представљена и СТАДА ЕКСПО мултимедијална платформа, у којој посетиоци у потпуности могу да доживе одрживи развој на јединствен начин и да се упознају како се Хемофарм бори за бољу будућност свих. Након Вршца, Румуније, Црне Горе, Шапца и Бањалуке, СТАДА ЕКСПО своју турнеју наставља кроз бројне европске државе, а широј јавности у Србији биће доступан у 2024.

„Наставићемо да развијамо Хемофарм као модерну и одговорну компанију и да, као родоначелник одрживог пословања на овим просторима, едукујемо и друге на том путу. Оно у шта можете бити сигурни је да ћемо наставити да будемо најодлучнији борци за здравље људи“, поручио је Роналд Зелигер.

Заузимајући више од 70% укупног извоза фармацеутских производа из земље, Хемофарм је један од највећих српских извозника. Послује на четири континента и има тим од преко 4000 запослених.


Као део СТАДА групе, Хемофарм представља једну од највећих немачких инвестиција, а само од 2006. године у Хемофарм је инвестирано више од 450 милиона евра.

ДАН БРИЖНОСТИ


У оквиру глобалне акције Дан брижности, СТАДА Групе, више од 200 запослених Хемофарма у Србији, Босни и Херцеговини и Црној Гори, учествовало је у акцији добровољног давања крви. Дан брижности се организује се у складу са компанијском сврхом да се брине о здрављу људи као поуздан партнер. Запослени Хемофарма у Србији су организовано дали крв у Београду, Вршцу и Шапцу у циљу промоције донорства као најхуманијег чина.


Од 2005. године до данас, Секције добровољних давалаца крви у Хемофарму, које броје близу 850 чланова, су у организованим акцијама крв дали преко 100 пута и прикупили око 6.200 јединица ове драгоцене течности.


Војводина уживо