Хуманитарно пецање за децу Косова и Метохије
Удружење спортских риболоваца “Смуђ” из Пландишта, у сарадњи са хуманитарном организацијом Српска солидарност организује хуманитарно дружење својих чланова са циљем да се прикупе новчана средства за куповину новогодишњих пакетића за децу са Косова и Метохије.

Хуманитарни турнир у спортском риболову организује се у склопу акције “Слаткиш на дар за децу Косова и Метохије” на рибњаку Багер у Пландишту у недељу 10. децембра 2023. године са почетком од 08 часова и траје до 14 часова.


Сва прикупљена средства од котизације и донација биће искоришћена у хуманитарне сврхе за куповину новогодишњих пакетића, слаткиша и сланиша за децу са Косова и Метохије. На овом хуманитарним турниру пеца се на принципу Фреестyле методом, на ком је дозвољена феедер и шаранска техника. Време прехране биће договорено на лицу места (спод, боила, пелет), док су живи мамци забрањени.У такмичарском делу рачуна се сваки улов. Поштовање правилника Рибњака Багер је обавезно, док ће се правила пецања хуманитарног турнира договорити са учесницима.

“Удружење спортских риболоваца “Смудј” из Пландишта покренуло је овај турнир са циљем да званично отворимо акцију прикупљања пакетића за наше мале хероје са Косова и Метохије.Поред наших чланова и љубитеља риболова желимо да позовемо све наше суграђане и људе добре воље да се прикључе овој акцији и да је у складу са својим могућностима подрже. Ово је један хуман гест којим желимо да помогнемо онима којима је та помоћ најпотребнија. Ако нашим скромним доприносом, куповином пакетића измамимо осмехе малишана са Косова и Метохије, наша акција је у потпуности успела. Видимо се на води“, најављују представници удружења “Смуђ” из Пландишта.


Извор-еВршац