Изложба Богдана Јовановића у оквиру седмог Међународног инклузивног фестивала „Арт Зона“

Изложба радова белоцркванског визуелног уметника Богдана Јовановића у оквиру седмог Међународног инклузивног фестивала „Арт Зона“ уприличена је на Тргу ослобођења у Зајечару.

Посетици су могли видети штанд са радовима шеснаестогодишњег Богдана Јовановића, који се бави компјутерским цртањем. Тиме је представљена и изложба дигиталне штампе „Боггy арт“ из Беле Цркве, а на штанду су биле и мајице, шоље, блокчићи и још много тога. Сав новац прикупљен на штанду иде у хуманитарне сврхе.

Другог дана фестивала у хотелу „Србија“ представљен је развојни пут визуелног уметника Богдана Јовановића – „Прича о Боггy Арт-у“. излагачи су били Тереза Стаменковић, ликовни педагог и академски сликар и Данијела Јовановић, родитељ.

„Свако од нас има неки дар од Бога. Да ли ћемо га умможити, зависи од нас и подршке. За дете са аутизмом, тај дар, та јача страна је капија за живот у заједници, сигурност, и када бисмо им одузели да се баве тиме чиме су награђени рођењем, било би као и да смо им узели ваздух који дишу“ – истакла је Данијела Јовановић.

Последњег дана седмог Међународног инклузивног фестивала уметности у Зајечару, Тереза Стаменковић је саветодавно поклонила своје време дефектолозима, покушавајучи да им појасни облике, начине, експресије дечијег стваралаштва (зашто су шаре такве какве јесу, потези, прелази, облици, осећања), те је помогла стручњацима у раду са децом да што боље разумеју дечији свет и дечију перспективу.

Извор-еВршац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *