Креативне радионице за децу свих узраста

Општинска библиотека у Ковачици ће и ове године, током августа, традиционално реализовати низ занимљивих, креативних радионица за децу свих узраста. Како кажу из ове установе културе, свака радионица ће бити најављена на друштвеним мрежама, са свим детаљима за пријаву, дан или два пре почетка.

Прва радионица, „Пастелна фантазија”, биће организована данас у 11 часова, а са децом ће радити позната сликарка Наташа Књазовиц. Према речима директора Библиотеке Слободана Стевановског интересовање деце је као и увек велико, па их се за данашњу радионицу пријавило двадесетак. Очекује се да ће доћи и више, јер по обичају малишани на путу од куће до библиотеке воле да поведу пријатеље, те се дешава да се окупи дупло више деце.

- Деца ће радити техником суви пастел и осликаваће велики хамер папир. Реч је о лакој али забавној техници у којој се као сликарско средство користи сува боја у облику оловке или креде. Суви потез боје у штапићима наноси се на подлогу различитим методама и тиме се ствара жељени цртеж - објаснио је Стевановски. - Наредну радионицу „Разгледице са мора” планирамо да одржимо у среду или петак, њу ће водити професор Стефани Хусарова, а учесници ће користити песак, шкољке и све оно што се може наћи на плажи, како би своје идеје преточили у уметничко дело. Потом је на реду рецитаторска секција на којој ће деца учити о лепом говору, а психолог Мартина Хеђи деци ће открити шта је то емоционална интелигенција и како показати осећања.

Стевановски је истакао да се радионице реализују 15 година с идејом да деца летње месеце и распуст проведу развијајући креативност, да се опробају у уметности, да стекну нова знања и вештине али и да, пред почетак нове школске године, стичу радне навике. Како је реч о мултинционалној средини радионице се одржавају на словачком језику, али уколико има потребе биће и на српском.

Огранак библиотеке у Падини је ове године организовао пет радионица за децу, углавном школског узраста, прва је одржана 4. јула, а средином августа биће организоване и у Црепаји.

Извор-РТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *