ЛЕТЊИ КАМП НА ОДМАРАЛИШТУ ЦРВЕНОГ КРСТА
Деца са Косова и Метохије, њих 65, бораве у одмаралишту Црвеног крста Вршац на Вршачком брегу у периоду од 18. - 24. јула. Боравак деце са Косова и Метохије реализује се у оквиру програма Црвеног крста - одмор и опоравак социјално угрожене деце и финансиран је од стране Покрајинског секретеријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова.

У истом периоду у организацији Града Вршца, Центра за социјални Вршца и Црвеног крста Вршац деца из социјално угрожених породица са територије града Вршца, како из самог града тако и из насељених места, ученици основних школа, боравиће на кампу Одмаралишта Црвеног крста. Током боравка деци ће бити организовани богати садржаји рекреативних, спортских , креативних и едукативних радионица.

Такође, деца ће бити у прилици да се друже, шетају у природи, упознају нове вршњаке из различитих делова земље, размене искуства и прошире своја пријатељства. Током целокупног, седмодневног боравка обезбеђен је стручан надзор од стране педијатра и васпитача, каже Марија Ристић Лажетић, чланица градског већа за социјалну политику. Децу на кампу у уторак обишле су чланица градског већа за социјалну политику Маја Ристић Лажетић, в.д. директор Центра за социјални рад Мирјана Кнежевић у присуству секретара Црвеног Крста Вршац Сузане Цветановић. Том приликом деци су пожелеле добродошлицу и пријатан боравак, пуно позитивних искустава, нових пријатељстава и дружења уз активан одмор и садржаје који ће за њих бити организовани током седмодневног кампа на вршачком брегу.

Извор: vrsac.com