Ликовне радионице“Скоцкај Белу Цркву”

Ликовне радионице под називом “Скоцкај Белу Цркву” одржавају се сваког уторка у просторијама Канцеларије за младе општине Бела Црква.
Радионице су део Пројеката “Социјална промоција особа са аутизмом кроз инклузивну уметност” регионалног удружења “Аутизам Јужни Банат”, финансираног од стране Министарства културе Републике Србије.

Пројекат траје од јула до децембра месеца уз подршку “Аутизма Републике Србије”, Канцеларије за младе општине Бела Црква, Центра за културу “Бела Црква” и Дигиталног омладинског центра Нови Сад.

Циљ пројеката је да представи шта све особе са аутизмом могу, да оне искажу свој потенцијал и имају садржајне активности уз љубав, подршку, дружење и сликање. Уз подршку своје менторке Терезе Стаменковић, брата Огњена Јовановића и својих пријатеља, уметник са аутизмом Богдан Јовановић ће презентовати свој рад и показати свим младим уметницима да, без обзира на препреке, уколико су упорни, могу све да остваре.

Ликовне радионице под називом “Скоцкај Белу Цркву” уз менторство академске сликарке Терезе Стаменковић одржавају се сваког уторка од 19 часова у просторијама Канцеларије за младе. Учесници радионица уз дружење, кроз сликање у циљу јачања инклузивне заједнице, представљају потенцијале деце и младих са аутизмом, уз подршку свих другара и другарица који имају жељу да учествују.

Сваки део коцке има своју тематску слику, а све заједно, када се склопе – представљаће Белу Цркву.

Извор- Војводина уживо

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *