ЛОГАРСКА ДОЛИНА ПРОСЛАВИЛА ПРОСЛАВИЛА ДЕЦЕНИЈУ ПОСТОЈАЊА

Иако једно од млађих словеначких удружења на територији Србије, „Логарска долина“ напунила је једну деценију. Јубилеј су свечано обележили у присуству многих званица, међу којима је била и вицеконзул ….. Ово је била прилика да се присутни упознају кроз филмове са лепотама Словеније и словеначким удружењима на територији наше земље, којих је 17. Kако и сам Јосип Вебер каже, председник удружења, за ових 10 година урађено је доста тога како би Панчевцима приближили словеначку културу, традицију и језик.

Вебер је истакао и важност свих институција, општина и градова коју су им помогли на путу ка остварењу циља који су себи поставили.

Вицеконзулка у Србији Полуца Kостић истиче важност постојања словеначких удружења на територији Србије, која су битна за очување идентитета и приближавање наших држава.

Марија Јевић, већница за културу и омладину, каже да је град Панчево мултикултуралан и да се увек трудио да уједини и помогне свим народима који живе на његовој територији. Kако је нагласила од те праксе неће одступити ни у будућности.

Вебер је додао да је сарадња са словеначком смбассадом на изузетном нивоу и да им они увек помажу саветима, организацијом разних програма и пројеката.

Инфо: vojvodjanski.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *