Мајски дани књиге у Панчеву
Сви програми почињу у 20 часова. Мајски дани књиге у Панчеву ове године су у знаку јубилеја, почињу вечерас у 20 часова и трајаће до 31. маја. Градска библиотека слави век постојања а  у тим поводом организује се  сећање на јубилеје књижевних стваралаца који су обележили сам крај двадесетог и почетак двадесет и првог века.


Пре свега, књижевнице Светлане Велмар Јанковић, која је преминула пре десет година и оставила за собом један од најзначајнијих књижевних опуса у послератној српској књижевности. О њеном стваралаштву говорити ће књижевник и есејиста Гојко Божовић, њен дугогодишњи уредник у издавачкој кући Стубови културе. На Мајским данима књиге говориће се и о лику и делу  једног од најпревођенијих и светски најчувенијих домаћих аутора, писца и професора Милорада Павића, затим и о Милошу Црњанском,  говориће професор др. Мило Ломпар.


Обележиће се и три деценије од смрти фронтмена једне од највећих рок група са простора бивше Југославије Милана Младеновића.


Уторак, 28. мај, предвиђен је за дечији програм. У 17 сати ће се представити књига Панчевке Драгане Младеновић „Кад ствари пољуде“, која ће заједно са колегиницом Мимом Гаврилов одржати књигоиграњац у Читаоници градске библиотеке.

У 20 часова едукативно предавање о значају спашавања угроженог земљишта на нашој планети.

У среду је још један програм за децу, а то је представљање књиге „Гугуто мемето“ Стефана Митића Тићме.