Марко Божић из Панчева други на Новосадском маратону

Овогодишњи, 31. по реду Новосадски маратон, манифестацију у којој поред врхунских спортиста учествује и велики број рекреативаца и оних који ће тек да се определе за неку од спортских дисциплина, обележио је Рустам Фахретдинов, Татарин из Санктпетербурга, који однедавно живи у Новом Саду.

Фахретдинов је победник главне трке од 42 195 километара, фестивала дугопругаша на ком је данас учествовало 856 такмичара из 20 земаља. Стазу новосадским улицама, претрчао је за три часа, три минута и 42 секунде, испред другопласираног Марка Божића из Панчева, припадника Војске Србије и трећепласираног, маратонца из Мађарске, Нађи Чаба Левентеа.

У трци дама на 25 километара победила је Мирјана Микалачки из Кикинде, испред Рускиње Дарије Бјуркове и Аустријанке, Катарине Вујовић. У штафетном маратону, најбољи су били припадници Жандармерије.

  • Спортски, атлетски дан у центру Новог Сада обележио је и велики број предшколаца и школараца, који су се такмичили на тркама примереним њиховом узрасту у оквиру пешачке зоне. На сваком делу одисао је спортски дух, а најзанимљивије, многима, поред главне трке било је такмичење пузећих беба на 4,2 метра и традиционална трка корњача, која је иначе маскота Новосадског маратона, изјавила је Данијела Игњатић, координаторка манифестације.

Извор-Новости онлине

Фото-Дневник

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *