Медаље за стрелце из Панчева

Протеклог викенда је у Новом Саду одржано Првенство Војводине малокалибарским спортским оружјем по А програму за јуниорске и сениорске категорије. Из Стрељачке дружине ''Панчево 1813'' је наступило седам такмичара у више дисциплина.

Алекса Ракоњац је двоструки шампион за две јуниорске дисциплине малокалибарском пушком, а најбољи је био и међу сениорима у троставу. Најпре је освојио златну медаљу у дисциплини тростав са 3x20 метака у клечећем, лежећем и стојећем ставу са резултатом од 579 кругова, а касније и златну медаљу у дисциплини 60 метака у лежећем ставу са резултатом од 607,6 кругова.

Ива Ракоњац је такође освојила две медаље у две дисциплине малокалибарском пушком за категорију јуниорки. У дисциплини са 60 метака у лежећем ставу је освојила златну медаљу са резултатом од 607,5 кругова, а у дисциплини тростав са 3x20 метака је освојила бронзану медаљу са резултатом од 568 кругова.

Екипа јуниора СД ''Панчево 1813'' је наступила у обе дисциплине мк пушком и освојила друго место и право наступа на Првенству Србије у категоријама јуниора и сениора.

Поред Алексе, дебитовали су Немања Ђорђевић који је седми јуниор и Огњен Бунчић који је освојио шесто место.

У сениорској дисциплини малокалибарски пиштољ слободног избора-ПСИ са 60 метака, млада екипа СД ''Панчево 1813'' је победила екипу СК ''Кикинда'', а Стефан Кешишјан је освојио сребрну медаљу са резултатом од514 кругова, Марко Нинковић бронзану медаљу са 594, а са 592 круга је четврти сениор Велимир Нинковић. Наредног викенда ће млади пиштољаши наступити у дисциплини малокалибарски спортски пиштољ на 25 метара у категорији јуниора, такође на Првенству Војводине.

За две недеље ће панчевачки такмичари наступати на међународном такмичењу малокалибарским спортским оружјем Гранд приx Новог Сада, које ће бити одржано на стрелишту у Новом Саду.

Извор-013инфо.рс

Фото- СД Панчево

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *