Министар здравља др Златибор Лончар гост „Отвореног студија“ на ТВ Фрушка гора
Др Златибор Лончар гост је најновијег издања емисије "Отворени студио" на Телевизији Фрушка гора која ће бити емитована вечерас од 20:30 часова.


Говорећи о својој првој радној посети здравственој установи од како се налази на функцији министра здравља, која је организована у Дому здравља Рума, министар Лончар се захвалио свим запосленима на добродошлици и рекао да му је важно да из прве руке чује сугестије и предлоге.


"Мој утисак након посете Дома здрвља Рума јесте позитивна енергија , одржали смо мини колегијум , први су се јавили лекари са ОРЛ који су рекли који апарати и опрема су им неопходни за рад"- рекао је Лончар.


Током разговора министар Лончар је више пута нагласио колико је важно да лекари одлазе на специјализацију.


" Циљ ми је да одличним студентима не ограничавам усавршавање, колико год специјализација да дате нећете погрешити!". Говорећи о актуелном стању у здравству у у нашој земљи министар Лончар истакао је да се мора радити на поверењу између пацијената и медицинског особља.


"Превентивни прегледи су основ да људи стекну утисак колико је важно да променимо свест, то цела Србија поздавља, преко 23000 људи је јуче урадило превентивне прегледе".


Говорећи о предстојећим изборима, министар Лончар рекао је: "Грађани виде ко мисли о њима, а то ће оценити на изборима."