Министарство одбране и Војска Србије расписали други циклус конкурса за пријем припадника у 72. Бригаду за специјалне операције и Одред Војне полиције специјалне намене „Кобре“

Место рада будућих припадника 72. бригаде је у Гарнизону Панчево, а припадника "Кобри" у Београду.

Министарство одбране и Војска Србије расписали су данас други циклус конкурса за пријем припадника у 72. Бригаду за специјалне операције и Одред Војне полиције специјалне намене "Кобре". Пријаве за конкурсе, који ће бити отворени до 30. септембра могу да поднесу младићи и девојке који имају до 30 година, саопштило је Министарство.

Они који испуне прописане опште и посебне услове, биће упућени на медицинска тестирања и психолошке процене и на провере физичких способности, пише у саопштењу.

Кандидати који успешно прођу здравствене, психофизичке и безбедносне критеријуме, очекује селективна обука са више елиминационих фаза, а најуспешнији ће моћи да ступе у професионалну војну службу, на одређено време, у трајању од шест месеци. Уз то, имају и могућност продужетка уговора о раду на период до три године и његовог каснијег обнављања.

Место рада будућих припадника 72. бригаде је у Гарнизону Панчево, а припадника "Кобри" у Београду. На конкурсе се могу пријавити и они који нису одслужили војни рок са оружјем, с тим што ће, пре упућивања на селективну обуку, морати успешно да савладају основну војну обуку. Конкурс је расписан на основу одлуке председника Републике Александра Вучића.

Извор-Мондо.рс

Фото- Војска Србије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *