Мировић: За 344 пројекта у области развоја и афирмације спорта 103,6 милиона динара

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас укупно 344 уговора и решења за пројекте одобрене на три конкурса Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, вредне укупно 103,6 милиона динара.

Реч је о конкурсу за финансирање посебног програма којим се доприноси развоју спорта у АП Војводини, конкурсу за финансирање посебног програма организације и учешћа на међународним манифестацијама од значаја за АП Војводину и конкурсу за финансирање посебног програма афирмације школског и универзитетског спорта у АП Војводини.

„После веома тешке недеље у нашој земљи, посебно морамо наставити и унапредити процесе и друштвене области које, попут спорта, доносе здравију и хуманију средину. Војводина је позната по томе што је минулих деценија изнедрила најпознатије спортисте и клубове који су прославили нашу земљу и поносимо се тиме. Верујем да ћемо уз финансијску помоћ која је већа него ранијих година заједнички створити услове за развој будућих шампиона у бројним спортовима“, изјавио је председник Мировић након доделе уговора.

Путем конкурса за финансирање посебног програма којим се доприноси развоју спорта у АП Војводини, Покрајинска влада подржала је, преко ресорног секретаријата, 257 пројеката спортских организација, савеза за школски спорт јединица локалне самоуправе и надлежних територијалних спортских савеза, у укупној вредности од 65,6 милиона динара. Између осталих, средства су добили Женски рукометни клуб „Темерин“, Фудбалски клуб „Бистрица“, Ватерполо клуб „Сента“, Стонотениски клуб „Челарево“, Пливачки клуб „Јунаковић“, Фудбалски клуб „Делија“ из Мокрина, Одбојкашки клуб „Војводина“, Атлетски клуб „Борац“, Шаховски клуб „Раднички“, Спортско удружење „Џудо Банат“, спортски савези, Новосадски маратон и бројни други клубови.

Средства за конкурс за финансирање посебног програма организације и учешћа на међународним манифестацијама од значаја за АП Војводину, намењен спортским организацијама, износе 30 милиона динара за реализацију 48 пројеката, међу којима су манифестација коју организује Бициклистички клуб „Нови Сад“ на Петроварадинској тврђави, Међународни кадетски турнир у рвању грчко-римским стилом у спомен на Рефика Мемишевића, 38. Међународни џудо-куп „Кикинда 2023 Драган Цигановић Цига“ који организује Џудо клуб „Партизан“, 41. Меморијал „Стеван Нештицки“ у организацији ФК „Војводина“, турнир у баскету три на три и други.

Подржано је и 39 пројеката, са осам милиона динара, путем конкурса за финансирање посебног програма афирмације школског и универзитетског спорта у АП Војводини, намењеног васпитно-образовним установама – предшколским установама, основним и средњим школама и високошколским установама на територији АП Војводине.

Опрема и школски реквизити обезбеђени су, између осталог, за основне школе у Новом Бечеју, Кикинди, Лукићеву, Руском Селу, Бајмоку, Чоки, Сремским Карловцима, Деспотову, Новом Саду, Меленцима, Остојићеву, Сечњу, Пландишту, Новом Жеднику и другим местима.

„Уз финансијску помоћ Покрајинске владе, изабране школе ће стварати услове да децу и омладину усмере ка спорту развијајући њихову личност на прави начин, омогућујући им прве спортске кораке за будуће шампионе попут Николе Јокића и Иване Шпановић, који су потекли из ове средине и прославили нас у свету“, истакао је Мировић.

Догађају је присуствовао и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *