Млади вршачки пијанисти Јелена Никшић и Душан Дакић наступили на фестивалу у Фиренци

Млади вршачки пијанисти Јелена Никшић и Душан Дакић премијерно су наступили на концерту у оквиру Међународног пијанистичког фестивала „Montecatini International Piano Competition“  у Фиренци.
Њихов концерт у Фиренци је наставак одличне сарадње српског фестивала „Aisa&Friends“ са фестивалима у Јапану и Италији.

Директорка организације Стеинwаy уметница Аиса Иђири из Јапана, је на свом концерту у Конгресно-музичкој дворани Центра Милленниум у Вршцу, претходне недеље, најавила да Јелена и Душан наступају у Италији, што је изазвало велико одушевљење Вршчана и дало мотивацију ученицима Музичке школе да наставе са сјајним наступима на такмичењима у земљи и иностранству.

Њихов ментор на овом такмичењу била је професорка Ана Шинковић, а делегацију је пратила и директорка Музичке школе „Јосиф Маринковић“ Татјана Мрђа.

Наредни фестивал „Аиса&Фриендс“ у Србији најављен је за октобар 2024. године. На њему ће наступити млади пијанисти из целог света. Носиће симболичан назив „пијанистички маратон“. Биће одржан у знаку чувеног композитора и пијанисте Франца Листа, који је са 9 година наступао у Банату.

Удружење српско-јапанског пријатељства „Ханами“ се захваљује свима на помоћи у организацији овогодишњег фестивала у Србији и на одласку младих вршачких пијаниста у Италију.

Извор-еВршац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *