Ненад Михајловић из Панчева међу најбољим фрулашима на Сабору фрулаша Војводине „Шкрипи ђерам“

У Иђошу код Кикинде одржан је 27. Сабор фрулаша Војводине "Шкрипи ђерам", који је организовало Културно - просветно друштво "Миливој Оморац" под покровитељством Месне заједнице и Града Кикинде.

На републичко такмичење у Прислоници код Чачка пласирали су се Вељко Петронијевић из Новог Пазара и Цвијетин Милаковић из Суботице у категорији изворно свирање, у категорији савремено свирање најбољи су били Милорад Кукић из Новог Сада, Ненад Михајловић из Панчева и Драгиша Антић из Новог Сада, а пласман су обезбедили и дует Ненад Михајловић и Милан Вилотић, као и Дуња Јеловац из Београда, у категорији младих.

''Што више има места у којима се организују предтакмичења на којима се окупљају народни свирачи, певачи и извођачи традиционалних игара, то је боља основа за културни идентитет младих људи'' - истакла је др Данка Лајић Михајловић, председница жирија.

Овогодишња манифестација окупила је учеснике из Сремске Каменице, Лештана, Београда, Србобрана, Суботице, Панчева, Новог Сада, Новог Пазара, Кикинде и Иђоша.

Извор-РТВ Војводина

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *