Низ активности уочи Светског дана детета
Уочи Светског дана детета, који се обележава 20. новембра, град Панчево у сарадњи с Културним центром Панчева организује низ догађаја посвећених најмлађима.


На платоу испред Културног центра Панчева, 20. новембра, од 10:00 до 12:00 часова, деца узраста 7+ имаће прилику учествовати у радионицама под називом „ЦИРКУС ЗА СВЕ“, које ће водити Креативни Погон из Новог Сада, заједно са специјалним гостима.


У истом дану, али у Дворани Културног центра Панчева, са почетком у 12:00 часова, биће изведена представа намењена деци узраста 5+, под називом „МАЛА СИРЕНА“, у извођењу Алегрето Театра. Улазнице за ову представу су бесплатне, а могу се преузети на благајни Културног центра Панчева (у петак и суботу од 16:00 часова.

Текст и режију представе „МАЛА СИРЕНА“ потписује Катарина Орешан, а у представи играју Предраг Грујић, Петар Кокиновић, Немања Милуновић, Марија Пантин, Бојан Симић и сама Катарина Орешан. Трајање представе је планирано да буде 60 минута.


У вечерњим сатима истог дана, тачније у 18:30 часова, Београдски дечји културни центар угостиће награђивану представу „ЈА САМ АКИКО“. Ова представа, настала по истоименом роману Стефана Тићмија, резултат је копродукције Дечје сцене „Пођи туда…“ Културног центра Панчева и Фестивала еколошког позоришта за децу и младе – Бачка Паланка.


„ЈА САМ АКИКО“ гостује у оквиру догађаја ПРЕКРЕТНИЦА, Светске конференције позоришта за децу и младе, коју организује АСИТЕЈ Србије.


Извор-013инфо.рс