НОВА ОПРЕМА ЗА ВРШАЧКУ БОЛНИЦУ
Покрајинска влада донела је на данашњој седници решењe да се издвоји укупно 44,4 милиона динара за набавку медицинске опреме за опште болнице у Врбасу, Вршцу и Сенти и за Институт за онкологију у Сремској Каменици.

Општој болници у Врбасу усмерено је 23,4 милиона динара за набавку новог мобилног радиографско-флуороскопског апарата са Це-луком. Тај апарат користи се код ортопедских, уролошких, општих хируршких и гинеколошких операција. Набавком тог апарата биће омогућено да се раде и ендоваскуларне, као и нове минимално инвазивне хируршке процедуре. Такође, биће обезбеђена боља радиолошка заштита медицинског особља и пацијената.

Општа болница у Вршцу добила је средства за набавку портабилног ултразвучног апарата и аутотрансфузијског уређаја с вакуумском пумпом за континуирано процесуирање сакупљене крви, а укупна вредност опреме је 10 милиона динара.

У вршачкој болници годишње се уради 2.000 ултразвучних прегледа. Набавка новог апарата неопходна је због доступности ултразвучне дијагностике кардиолога код непокретних, витално угрожених пацијената и пацијената у интензивној нези.

Институту за онкологију Војводине у Сремској Каменици усмерено је  6,5 милиона динара за нови савремени систем за звучну и светлосну сигнализацију на Хируршком одељењу. Годишње се на том одељењу оперише 1.500 онколошких пацијената. Сви они захтевају сталан постоперативни надзор, нарочито у првих 48 сати након операције и морају имати могућност комуникације са дежурним медицинским особљем у циљу правовременог реаговања.

За набавку кардиолошког ултразвучног апарата за потребе Службе за интерну медицину у Општој болници у Сенти издвојено је 4,5 милиона динара. Болници у Сенти гравитирају пацијенти из пет околних општина. Годишње се у тој установи уради око 1.200 ехокардиографских амбулантних прегледа, и тај број је у порасту, док се стационарно изведе 400 прегледа.