Нови хангар за пољопривредне машине
Пољопривредна школа Вршац представила је данас нови хангар за смештај пољопривредних машина, у оквиру којег се налази и лабораторија за испитивање прскалица. Свечаном отварању присуствовали су званичници Града Вршца, представници Министарства просвете, као и покрајинских секретаријата просвете и пољопривреде, представници Привредне коморе, Института за примену науке у пољопривреди и други…


Градоначелница Вршца Драгана Митровић изразила је велико задовољство што се у вршачкој Пољопривредној школи отвара велелепни хангар са најсавременијом опремом, који отвара могућност за квалитетну практичну наставу чак и када су временски услови лоши.


„Ваша установа данас и те како има чиме да се поноси. Ова инвестиција омогућиће неупоредиво квалитетније школовање пољопривредних техничара и руковалаца пољопривредне механизације, а што ће знатно утицати на унапређење практичне наставе. Посебно радује чињеница, да је Пољопривредна школа овај пројекат у великој мери извела из сопствених средстава, док бих са друге стране истакла веома важну подршку Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, са којим је ова школа успоставила изузетне односе и који је препознао важност оваквог пројекта и подржао његову реализацију“, рекла је Драгана Митровић.


Градоначелница Вршца је истакла да је Пољопривредна школа Вршац, сигурно, школа која је у последњој деценији највише искорачила и квалитет своје наставе изједначила са осталим средњим школама.


„Данас се овде образују и профили који нису директно везани за пољопривреду, као што су туристички техничари, кувари и конобари, који су последњих година све траженији на тржишту рада, а за чије образовање у овој установи постоји такође велики потенцијал. Визија Града Вршца према наставку развоја Пољопривредне школе управо се сагледава у реновирању објекта ресторана. План је да у наредном периоду и овај угоститељски део најпре добије најсавременије услове за практичну наставу, а потом и комерцијалну делатност“, рекла је Митровић.


Она је директору и колективу Пољопривредне школе Вршац честитала на оваквом успеху, а садашњим и будућим ђацима пожелела што више успеха у образовању на жељеним профилима.


„Локална самоуправа ће и у будућности стајати иза сваког пројекта који ће довести до даљег унапређења система образовања у Вршцу. Посебно бих са овог места желела да се захвалим свим нашим професорима, а вама драги гости, желим да уживате у обиласку овог прелепог објекта и пријатан боравак, данас у нашем граду“, истакла је градоначелница Вршца.


Модерни хангар допринеће и за правилном и дуготрајном чувању савремене пољопривредне механизације, коју школа данас поседује, а коју је су набавили у претходних неколико година.


Извор-еВршац