Обележавање 301. рођендана Вајфертове пиваре

Поводом 301. рођендана Вајфертове пиваре, организовано је неколико акција у организацији Иницијативе Одбранимо Теслу, Ла Виллетте, Синхрохуб-а, Локалне фондације Панчево, Простори/спацес, Удружења кућних пивара Слад и ДЈ-а Анери. Како је наведено у позиву, 17. и 18. јуна, планирано је окупљање у дворишту пиваре, када ће се низом акција видети на које све начине може да се користи овај простор и да му пружи нова шанса

Програм:
Субота, 17.06.

16-18 сати - ЖУРКА ЧИШЋЕЊА - Потребно је да се окупимо у што већем броју и покренемо акцију чишћења дворишта Пиваре. Кесе, рукавице, метле и лопате ће вас чекати тамо, позвани сте да понесете и своју опрему, како бисмо били ефикаснији, наводе организатори.
Недеља, 18.06.

17-18:30 сати РАДИОНИЦА ЗА ДЕЦУ (од пет година). - У дворишту Пиваре Ла Виллетте организује радионицу прављења макета и скулптура од свих оних ствари које вам стоје у фиокама и које сте заборавили (перлице, папири, делови играчака, тракице), а које можемо, као и саму Пивару, искористити на потпуно другачији начин. Понесите их на догадјај, како бисмо их претворили у уметност.
18:30-19:30 сати ПАНЕЛ WЕИФЕРТ 2030 - Циљ панела је да мотивише и инспирише грађане Панчева, и укључи их у промишљање и маштање о Пивари - шта она може да буде, како најбоље може да служи заједници, који је њен значај за крај у коме се налази и цео град. Такође, да мобилише посетиоце и организаторе за одбрану Пиваре од инвеститорског урбанизма, а за ревитализацију Пиваре по мери њихове заједнице. Модератор: Драган Срећковић. Панелисти: Сања Момчиловић, Простори/Спацес. Миљенко Вујаклија, Удружење кућних пивара Панчево. Ана Граовац, Нова планска пракса.
19:30-00:00 сати ЖУРКА - ДЈ Анери + гуестс, Пиво - Удружење кућних пивара Панчево, Переце - Колачевић посластичарница.

013инфо.рс

Сви догађаји су бесплатни и одвијају се у дворишту Вајфертове Пиваре, а улаз је из Улице Никола Тесла.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *